top of page

Saimaan uudessa risteilytuotteessa yli 100-vuotinen perinne kohtaa nykyaikaiset ratkaisut


Savonlinnan matkustajasatamassa seisoo yli 100-vuotias höyrylaiva Paul Wahl. Laivaa remontoidaan luksusristeilijäksi Saimaalle. Ennen maisemaristeilykäytössä ollut höyrylaiva on kokenut sisätiloissa täydellisen muutoksen. Laivaan on rakennettu kolme ylellisesti varusteltua hyttiä, pintaratkaisuissa on käytetty vain parasta laatua, perinteitä kuitenkaan unohtamatta. Myös ravintolatilat ovat kokeneet uudistuksen, risteilyillä tarjotaankin vieraille lähiruokaa laivassa valmistettuna.


Laivan omistaja ja kapteeni Janne Leinonen on remontoinut yli 100-vuotiaan höyrylaivan vastuullisesti, ympäristöystävällisiä innovaatioita hyväksikäyttäen. Ainoana risteilyaluksena Saimaalla juomavesi tulee järvestä. Saimaan vesi kulkee kolmen eri puhdistusjärjestelmän kautta taaten varmasti puhtaan juomaveden. Myös hygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota; kosketuspinnat käsitellään suihkeella, joka takaa puhtaat pinnat vuodeksi ilman uusintakäsittelyä.


Remontti on pian valmis ja kapteeni Janne Leinonen on innoissaan, tällaista tuotetta Saimaalla ei ole ikinä tarjottu. 1000 lake cruises, pääasiassa ulkomaisille asiakkaille suunniteltu tuotekokonaisuus tukeutuu Saimaan järvialueen vahvuuksiin, puhtaaseen luontoon ja tarinoihin. Tarjolla on muutaman yön risteilystä jopa viikon mittaiseen matkaan Saimaan kauniissa maisemissa. Runsaasta ohjelmapalvelutarjonnasta voi jokainen valita mieleisensä aktiviteetit.


Saimaan matkailu on nyt nousussa. Saimaan ovat tänä kesänä löytäneet kotimaiset matkailijat ja risteilyaluksilla onkin ollut vauhdikas kesä, moni risteily on ollut loppuunmyyty. Saimaan risteilykausi jatkuu paikoin edelleen ja esimerkiksi Savonlinnassa järjestetään teemaristeilyjä pitkälle syksyyn. Nykyisin talvella risteileminen ei ole mahdollista, mutta Leinonen tähtää uudella tuotteellaan myös talvimarkkinoille, Saimaa tarjoaa talvisin lumen ja jään peittämän talvimaiseman, jota ei ole ennen risteilyjen muodossa hyödynnetty.


Teksti ja kuvat Kaisa Hirvonen, naviSaimaa


Saimaa "trilogia" - Uitto - Rahtiliikenne - Matkustajaliikenne

Comments


bottom of page