top of page

Saimaan kanava avattu liikenteelle


Saimaan kanavan kaikkien kahdeksan alaportin uusiminen on saatu päätökseensä. Liikennöinti kanavalla aloitetaan perjantaina 17.5.2019 kello 07.00.

"Vuonna 2016 aloitettu Saimaan kanavan alaporttien uusimisprojekti saatiin päätökseensä aikataulussaan. Huhti-toukokuussa teimme koekäyttötestauksia ja nyt pääsemme avaamaan koko kanavan liikenteelle", kertoo yksikön päällikkö Tero Sikiö Väylästä.

"Alkuperäiset portit rakennettiin 1960-luvulla eivätkä ne oikein enää soveltuneet nykyisen kaltaiselle talviliikenteelle. Uudet portit ovat kestävämpiä ja edeltäjiään helpompia huoltaa", Sikiö jatkaa.

Neljäkymmentäkolme kilometriä pitkä Saimaan kanava on tärkein Suomen kanavista. Kanava yhdistää Saimaan Suomenlahteen. Kanavasta lähes puolet sijaitsee Venäjältä vuokratulla alueella. Kanavan kahdeksaa sulkua ohjataan Mälkiän ja Brusnitchnoen kaukokäyttökeskuksista.

Saimaan kanava on avoinna veneilylle koko veneilysesongin ajan ympäri vuorokauden. Kanavan kaikki kahdeksan sulkua ovat mitoiltaan ja tekniikaltaan samanlaisia. Suurin laivakoko on 82,5 x 12,6 x 4,35 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä.

Saimaan kanavan kauttakulkuohjeet, lupalomakkeet, liikennöintiohjeet sekä lisätietoa luotsauksesta löytyvät Väylän sivuilta.

Teksti julkaistu ensin Väylän sivuilla 17.5. > Saimaan kanava

Kuva: Hannele Koskine, Sperone

Comments


bottom of page