50-vuotias Saimaan kanava

Saimaan kanavan avaamisesta liikenteelle on kulunut 50 vuotta. Saimaan kanava avattiin virallisesti 5.8.1968. Eilen 9.8.2018 vietettiin Lappeenrannassa juhlavin menoin Saimaan kanavan 50-vuotisjuhla.


Vastaanotto oli järjestetty Lappeerannan kaupunginteatterissa, jossa lavalle nousivat Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, Suomen kanavavaltuutettu, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen, Venäjän kanavavaltuutettu, valtiosihteeri, Venäjän varaliikenneministeri Sergey Aristov, Liikenneviraston pääjohtaja Kari Wihlman sekä Yara Suomi Oy:n Siilinjärven toimipaikan tehtaanjohtaja Mikä Perälä.


Puheenvuoroissa todettiin mm. että

- "Saimaan kanava on tärkeä osa Suomen liikennejärjestelmää ja Liikennevirasto panostaa vahvasti kanavan ja koko Saimaan järvialueen kehittämiseen"

- "Iästään huolimatta kanava on hyvin moderni ja siitä on pidetty hyvää huolta. 50-vuotiaan automatisoinnin taidonnäytteen tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia."

- "Sisävesiliikenne on otettava liikennepolittiseen tarkasteluun mm. ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi."

- "Saimaan kanava ei ole vain kansainvälistä politiikkaa, vaan myös aidosti merkittävä liikenneyhteys, joka vaikuttaa koko alueen elinvoimaan."

- "Saimaan kanava on palvellut moitteettomasti, Saimaan kanavaa pitkin on kuljetettu lähes 7 milj. tonnia rahtia ja yli 2,2 milj matkustajaa."


Mustolan sulkujen kohdalla Suomen ja Venäjän kanavavaltuutetut Harri Pursiainen ja Sergey Aristov leikkasivat M/S Camillan kannella symbolisesti nauhan samoilla saksilla, joilla presidentti Urho Kekkonen leikkasi kanavan vihkiäisnauhan 50 vuotta sitten.
Lisää aiheeseen liittyvia artikkeleita ja kirjoituksia mm.

> 50 vuoden takaisissa Saimaan kanavan avajaisissa sattui ja tapahtui – Ahti unohti passin ja protokollapäällikkö hermoili, ESaimaa 5.8.2018

> Saimaan kanava 50 vuotta: Kehittyvä kanava palvelee täysillä alueen vesiliikennettä, Liikennevirasto 9.8.2018

> Kanavat yhdistävät paikkoja ja sukupolvia, LVM 19.6.2018

Toimisto / Office

Osoite/Address:
Urho Kekkosen katu 2, 7 krs.

FIN-00100 HELSINKI, Finland

> ASIAKASREKISTERISELOSTE

Puhelin /Telephone

+358 50 590 3182

 

Sähköposti /E-mail

heli.koukkula(a)vesitiet.org

© 2014 SVY r.y.  - All rights reserved

Wix.com

LinkedIn_LOGO.png

Suomen Vesitiet - LINKEDIN 

> Association of Finnish Waterways

Suomen Vesitiet - TWITTER

> #FwaSvy @FwaSvy

Instagram_logo_2016.svg.png

Suomen Vesitiet - INSTAGRAM

> Finnish Waterways, SVY_FWA