top of page

SVY ja LVM tapaaminen - sisävesiliikenteen tulevaisuus


Suomen Vesitiet ry kävi 4.3. esittäytymässä ja keskustelemassa sisävesiliikenteen tulevaisuudesta Liikenne- ja viestintäministeriössä kansliapäällikkö Harri Pursiaisen kanssa.


Suomen Vesitiet ry:n edustajana paikalla olivat Matti Pajula, hallituksen puheenjohtaja, Pekka Koskinen, hallituksen varapuheenjohtaja, Anna Näsi, hallituksen jäsen, Yara Suomi, Oscar von Hertzen, hallituksen jäsen, Finnshipping ja Heli Koukkula-Teixeira, toiminnanjohtaja. Liikenne- ja viestinäministeriöstä tapaamisen osallistuivat myös Verkko-osaston osastopäällikön Sabina Lindström ja toimistopäällikkö Seppo Kykkänen, Saimaan kanavavaltuutetun toimisto.

Liikennejärjestelmää kehitetään ja on syytä muistaa, että vesitieverkosto on osa sitä, sisävesi- ja rannikko. Suomen Vesitiet ry osallistuu aktiivisesti keskusteluun, kun kyse on sisävesi- ja rannikkoliikenteen kehittämisestä on sitten kyse rahti- tai matkustajaliikenteestä ja on tarvittaessa valmis toimimaan asiantuntijana.

Teollisuus ja varustamot ovat halukkaita ja valmiita panostamaan Saimaan toimintoihin ja odottavat tietoa viranomaisten päätöksiä Saimaan kehittämisestä seuraavien 1-2 vuoden aikana.


Liikennejärjestelmän kehittäminen on työn alla. Työ esitellään hallitukselle keväällä 2020. Sisävesiliikenne on huomioitu ympäristöystävällisenä ja elinkeinoelämän tarpeita tukevana kuljetusmahdollisuutena.


Comments


bottom of page