SVY ja LVM tapaaminen - sisävesiliikenteen tulevaisuus


Suomen Vesitiet ry kävi 4.3. esittäytymässä ja keskustelemassa sisävesiliikenteen tulevaisuudesta Liikenne- ja viestintäministeriössä kansliapäällikkö Harri Pursiaisen kanssa.


Suomen Vesitiet ry:n edustajana paikalla olivat Matti Pajula, hallituksen puheenjohtaja, Pekka Koskinen, hallituksen varapuheenjohtaja, Anna Näsi, hallituksen jäsen, Yara Suomi, Oscar von Hertzen, hallituksen jäsen, Finnshipping ja Heli Koukkula-Teixeira, toiminnanjohtaja. Liikenne- ja viestinäministeriöstä tapaamisen osallistuivat myös Verkko-osaston osastopäällikön Sabina Lindström ja toimistopäällikkö Seppo Kykkänen, Saimaan kanavavaltuutetun toimisto.

Liikennejärjestelmää kehitetään ja on syytä muistaa, että vesitieverkosto on osa sitä, sisävesi- ja rannikko. Suomen Vesitiet ry osallistuu aktiivisesti keskusteluun, kun kyse on sisävesi- ja rannikkoliikenteen kehittämisestä on sitten kyse rahti- tai matkustajaliikenteestä ja on tarvittaessa valmis toimimaan asiantuntijana.

Teollisuus ja varustamot ovat halukkaita ja valmiita panostamaan Saimaan toimintoihin ja odottavat tietoa viranomaisten päätöksiä Saimaan kehittämisestä seuraavien 1-2 vuoden aikana.


Liikennejärjestelmän kehittäminen on työn alla. Työ esitellään hallitukselle keväällä 2020. Sisävesiliikenne on huomioitu ympäristöystävällisenä ja elinkeinoelämän tarpeita tukevana kuljetusmahdollisuutena.


Toimisto / Office

Osoite/Address:
Urho Kekkosen katu 2, 7 krs.

FIN-00100 HELSINKI, Finland

> ASIAKASREKISTERISELOSTE

Puhelin /Telephone

+358 50 590 3182

 

Sähköposti /E-mail

heli.koukkula(a)vesitiet.org

© 2014 SVY r.y.  - All rights reserved

Wix.com

LinkedIn_LOGO.png

Suomen Vesitiet - LINKEDIN 

> Association of Finnish Waterways

Suomen Vesitiet - TWITTER

> #FwaSvy @FwaSvy

Instagram_logo_2016.svg.png

Suomen Vesitiet - INSTAGRAM

> Finnish Waterways, SVY_FWA